Články

  (823)

Články

  • Sacharidy – kompletní průvodce

    Sacharidy patří spolu s tuky a bílkovinami mezi tři základní skupiny makroživin, které ve stravě přijímáme. Pod pojmem makroživina si představme látku, z níž může tělo čerpat energii, a případně i stavební prvky pro svůj růst a životní funkce. jaká jsou výživová doporučení pro příjem sacharidů? Co konkrétně mají v našem v těle na starost a proč je zásadní umět mezi nimi rozlišovat?
    Sacharidy – kompletní průvodce
    • Aktuálně
  • 25. týden těhotenství – vývoj miminka a vaše zdraví

    Nacházíte se stále ve druhém trimestru těhotenství. Miminko je velké jako celerová bulva. Rozevírají se mu nosní dírky a na konci ušního boltce roste lalůček. Vás čeká test na těhotenskou cukrovku. Co dalšího se v tomto týdnu těhotenství děje, prozradíme v následujícím článku.
    25. týden těhotenství – vývoj miminka a vaše zdraví
  • 34. týden těhotenství – vývoj miminka a nástup na mateřskou dovolenou

    Nacházíte se ve třetím trimestru těhotenství. Lebku miminka tvoří tenké kostěné šupiny, mezi nimiž jsou široké mezery (fontanely). Ve střevech se hromadí smolka. Lékař vám kontroluje cervix skóre a nastává čas nástupu na mateřskou dovolenou. Co dalšího se v tomto týdnu těhotenství děje, prozradíme v následujícím článku.
    34. týden těhotenství – vývoj miminka a nástup na mateřskou dovolenou
  • 33. týden těhotenství – vývoj miminka, poslíčci a vaše zdraví

    Nacházíte se ve třetím trimestru těhotenství. Miminko je ve většině případů již otočené hlavou dolů. Vy můžete začít provádět masáž hráze. Zcela běžně se objevují poslíčci. Co dalšího se v tomto týdnu těhotenství děje, prozradíme v následujícím článku.
    33. týden těhotenství – vývoj miminka, poslíčci a vaše zdraví
  • 32. týden těhotenství – vývoj miminka a nástup na mateřskou dovolenou

    Nacházíte se ve třetím trimestru těhotenství. Miminko měří přes čtyřicet centimetrů. Kůže je hladší, měkčí a má růžovoučký nádech. Hlavním úkolem miminka je růst a příprava na samotný porod. Vás čeká nástup na mateřskou dovolenou. Co dalšího se v tomto týdnu těhotenství děje, prozradíme v následujícím článku.
    32. týden těhotenství – vývoj miminka a nástup na mateřskou dovolenou
  • Diabetes a nadváha. Máte hubnout právě vy?

    Víte, že když zhubnete 10 % hmotnosti, snížíte riziko vzniku diabetu 2. typu až na polovinu? I pokud už diabetem trpíte, snížení hmotnosti váš zdravotní stav zlepší. Společnost STOB (Stop Obezitě) si pro vás ve spolupráci s Dr. Max připravila seriál, který vám pomůže shodit nadbytečné kilogramy, a to co nejpříjemnější cestou. Nečekají vás radikální diety ani striktní zákazy, budete dělat postupné...
    Diabetes a nadváha. Máte hubnout právě vy?
  • Jak na domácí pedikúru? 5 kroků, jak si ji udělat v pohodlí domova.

    Toužíte po krásných a upravených chodidlech a nehtech na nohou? Od teď už nebudete muset chodit na pedikúru do salonu, ale zvládnete ji v pohodlí domova. Jak tedy na to, aby vaše chodidla a nehty vypadaly naprosto dokonale?
    Jak na domácí pedikúru? 5 kroků, jak si ji udělat v pohodlí domova.
  • Co je to SPF a jak si vybrat ten správný?

    Při výběru opalovacího přípravku se všichni automaticky řídíme údajem SPF na obalu. Čím víc, tím líp. Je to opravdu tak? Co tato zkratka a za ní uvedená číslice přesně znamená? Přečtěte si náš článek k tomuto tématu a vybírejte si opalovací přípravky tak, aby poskytovaly dostatečnou ochranu a přesně odpovídaly vašim potřebám.
    Co je to SPF a jak si vybrat ten správný?
  • Nadměrné pocení – příčiny a léčba

    Nadměrné pocení neboli hyperhidróza je nepříjemný jev, při kterém tělo vytváří až 5x více potu, než je potřeba k udržení termoregulace. Způsobuje tělesný zápach, kožní komplikace a v neposlední řadě také nepříznivě ovlivňuje psychiku. Jak funguje vylučování potu, co způsobuje nadměrné pocení a je možné ho účinně řešit?
    Nadměrné pocení – příčiny a léčba