Výsledky testování BEBELO® kojeneckého a batolecího mléka

28. 3. 2022 · 7 minut čtení

 

Jak dopadla pokračovací kojenecká a batolecí mléka BEBELO® ve spotřebitelském testování? Oslovili jsme maminky a jejich děti, aby nám řekly svůj názor na BEBELO® Milk. Snažili jsme se pochopit, co je pro maminky důležité, co oceňují a na čem záleží. Jak hodnotí cenu, kvalitu balení, obalový materiál, a pak samozřejmě nanejvýš důležitá část – jak se na testované mléko tvářilo miminko. Chutnalo mu? Zasytilo ho? Neměly děti nějaké zažívací potíže?



Jak dopadla pokračovací kojenecká a batolecí mléka BEBELO® ve spotřebitelském testování?
Kojenecká mléka BEBELO® Milk (2 a 3) prověřil test našich maminek.

Pokračovací kojeneckou a batolecí mléčnou výživu BEBELO® Milk (2 a 3) jsme testovali společně s vybranými fanoušky naší facebookové stránky Dr. Max BABY:

  • Přihlásilo se více než 300 maminek.
  • Z nich nám odpovědělo 40 maminek s dětmi ve věku 6–12 měsíců na testování BEBELO® Milk 2.
  • A dalších 18 maminek s dětmi ve věku 12–36 měsíců na testování BEBELO® Milk 3.
  • estování probíhalo v únoru a březnu 2022.

Vyplnit tak komplexní a „zvědavý“ dotazník bylo pro naše maminky testerky časově náročné a my bychom jim chtěli moc poděkovat za čas, který nám věnovaly, protože nám poskytly velmi přínosné informace o testovaném produktu.

Výsledek testu malinko naznačíme hned v úvodu:

  • 98 % maminek by doporučilo BEBELO® Milk svým známým.
  • 98 % maminek bylo s mléčnou výživou BEBELO® Milk spokojeno.

První důležitý milník: složení

Obsah výživných látek v mléčné výživě je přirozeně jedním z rozhodovacích kritérií. Každé mamince totiž jde především o správný růst a vývoj jejího milovaného děťátka, které potřebuje hodně živin, aby sílilo a rostlo, ale zároveň žádné náhražkové tuky nebo zbytečné cukry navíc, a podstatné je také doplňovat některé vitamíny a minerální prvky. Zkrátka složení hraje roli. Nás ale zajímalo, jak jsou pro maminky jednotlivé složky mléčné výživy důležité.

Vybrali jsme proto čtyři hlavní přísady BEBELO® Milk a ptali se konkrétně na každou z nich, jak moc ji maminky hodnotí jako důležitou.

  • Důležitá pro 100 % maminek: vitamíny a minerální látky.
  • Důležitá pro 100 % maminek: probiotika a prebiotika.
  • Důležitá pro 98 % maminek: mléčný tuk.
  • Důležitá pro 98 % maminek: omega-3 a omega-6 mastné kyseliny.

Pro 86 % maminek je rovněž důležité složení bez palmového oleje. Je jasné, že složky obsažené v mléčné výživě jsou pro maminky velmi podstatné a mohou sloužit jako první rozcestník k rozhodnutí, které mléko koupit. Všechny čtyři zmíněné složky v optimálním poměru pokračovací kojenecká a batolecí mléka BEBELO® Milk obsahují, takže by bylo velmi pravděpodobné, že složení BEBELO® Milk bude mít u maminek úspěch. A mělo.

  • 98 % maminek je spokojeno se složením.

Jenže co s mlékem, které dítěti nechutná?

„Na papíře“ může být jakékoliv mléko nejlepší na světě, ale pokud ho dítě bude odmítat, neuděláte s tím vůbec nic. Už i malé děti mají prostě své chuťové preference (a také svou hlavu), a když mléko nechtějí, tak ho do nich nedostanete ani za nic. Nemusí to mít vůbec žádnou racionální příčinu, mléko skutečně může být velmi kvalitní a chutnat všem dětem v okolí, ale když zrovna vašemu potomkovi nechutná nebo mu nedělá dobře, musíte vyzkoušet jinou značku.

U 58 malých respondentů jsme proto celkem přirozeně očekávali, že některé z dětí prostě bude mléko odmítat. I přes některé počáteční problémy ale BEBELO® Milk nakonec přijalo všech 58 dětí. To je potěšující výsledek.


Jaké byly komentáře maminek ke stravitelnosti?

„Můj 13m syn byl po mlíčku Bebelo naprosto spokojené miminko s plným bříškem. Žádné potíže, naopak.“

Maminek jsme se pak podrobně vyptali ještě na hodnocení chuti a vůně – i tady získalo BEBELO® Milk vysoké hodnocení. Celkem v obou testovacích skupinách:

  • 98% spokojenost s chutí
  • 95% spokojenost s vůní

I cena kojeneckého mléka je důležitá!

Pro většinu maminek je důležitým parametrem cena. Zejména u maminek, jejichž miminko je ještě z větší části vyživováno právě kojeneckým pokračovacím mlékem, představuje částka za nákup měsíční zásoby slušnou sumu. Pro maminky, které už mají batolecí mléko jen jako jednu ze složek pestřejší stravy dítěte, již cena nemusí být natolik zásadní.

O to příjemnějším zjištěním bylo, že právě u maminek malých dětí do 1 roku byla u všech 40 respondentek dokonce 100% spokojenost s cenou jednoho balení BEBELO® Milk, a to včetně ceny za jednu dávku mléka (opět 100%).


Kojenecká mléka Bebelo Milk - test maminek.
V testu jsme se zaměřili také na komfort každodenního užívání kojeneckého mléka.

Ostatní parametry

Ptali jsme se však i na celou řadu dalších, spíše technických detailů. Pro rodiče nejsou zase tolik důležité, ale i parametry jako velikost balení nebo rozpustnost mohou hrát roli v komfortu dennodenního používání. Když člověk nějakou věc dělá 7x denně několik měsíců až let a „něco nesedí“, tak vás i maličkost může dovádět k šílenství.

Rozpustnost a použitý obalový materiál hodnotily maminky různě (od 78 % do 100 %), u dalších parametrů byly výsledky jednoznačné:

  • Velikost balení kojeneckých nebo batolecích mlék BEBELO® Milk: 100% spokojenost.

  • Rozpustnost kojeneckých nebo batolecích mlék BEBELO® Milk: 98% spokojenost.

  • Materiál balení (papírová krabice a odměrka) kojeneckých nebo batolecích mlék BEBELO® Milk: 84% spokojenost.


Kamarádce doporučíte jen to, co vás skutečně přesvědčilo

Osobní doporučení je nejsilnější reklama, a to v případě pozitivní, ale i negativní recenze. Z úvodu článku už víme, že maminky by v 98 % doporučily BEBELO® Milk svým přátelům a známým. Těší nás, že si BEBELO® Milk vedlo tak dobře. Také nás ale zajímala vlastní příští volba našich maminek testerek:

91 % zvažuje po testování znovu zakoupit BEBELO®

To je skvělá recenze. Žádná maminka by nedala svému děťátku něco, co není dobré nebo mu nesedí.


Co maminky o BEBELO® Milk skutečně řekly?

Pozitivní hodnocení řečí čísel je přehledné a statisticky dobře uchopitelné, osobní zkušenost s produkty BEBELO® Milk je ale nenahraditelná. Přečtěte si neupravené komentáře k BEBELO® Milk a udělejte si obrázek sami.


„Vzhledem k tomu, že značku Bebelo používáme od narození, protože dcera nikdy nebyla kojena, pokračovací mléko Bebelo 2 pro nás byla jasná volba. U dnes již 4 starších dětí, které taky nebyly nikdy kojené ze zdravotních důvodů matky, jsem používala konkurenční značky. Každé dítě mělo jinou značku, opravdu mám s čím srovnávat. Doma používáme stroj na přípravu kojeneckého mléka. Mléko Bebelo má skvělou rozpustnost nejen ve stroji, ale i v mléce dělaném ručně dle pokynů uvedených na obale. Za celou dobu užívání mléka netrpěla dcera zažívacími problémy. Ve srovnání s konkurencí u předchozích dětí je Bebelo naprostý top. Cena je přijatelná, řekla bych průměrná. Naše rozhodnutí pro Bebelo ještě před porodem bylo právě kvůli složení. Bebelo doporučuji všem svým známým, kteří nemohou miminko nadále kojit. Spokojené bříško a veselé dítko, přesně tak bych popsala pokračovací mléko Bebelo 2. Dr. Max nás tímto výrobkem velmi potěšil a teď už je pro nás Bebelo samozřejmostí, bez které by si naše holčička neuměla představit den.“

„Po vyzkoušení mléka Bebelo dcera jiné už nechce.“

„Je těžké odpovědět na otázky ohledně složení, v něčem je lepší, v něčem horší, ale hodnoty nejsou nijak extra rozdílné. Nejsem odborník na výživu, ale dle mého názoru je Bebelo velmi kvalitní mléko. Vzhledem k tomu, že synovi chutná, nemá žádné zažívací potíže a cenově je mnohem přijatelnější než jiné značky, určitě budu kupovat Bebelo. Jediné, co bych hodnotila jako mínus, je balení. Je pro mě pohodlnější otevřít krabici s víkem než rozbalovat jednotlivé sáčky, ale to je jen takový nepodstatný dodatek, s kvalitou to nemá nic společného. Děkuji, že jsem se mohla zúčastnit testování, velmi mě to potěšilo.“

„Mléko nás mile překvapilo, dobře se rozpouští, nepění, syna nenadýmá.“

Děkujeme!

Mezi odpověďmi v otevřených otázkách se objevila i mnohá poděkování maminek, že se mohly zúčastnit spotřebitelského testování. Poděkování ale patří jim samotným. Všem 58 maminkám a jejich rodinám, které pečlivě zaznamenaly svou reálnou zkušenost s produkty mléčné výživy BEBELO® Milk.

Skuteční lidé, nezkreslené odpovědi a 58 pusinek a bříšek, které velmi otevřeně, byť beze slov zprostředkovaly skrze své maminky svůj názor na pokračovací a kojenecká mléka BEBELO® Milk.

Děkujeme za to.

V budoucnu plánujeme realizovat další spotřebitelská testování, sledujte naši stránku Dr. Max BABY na facebooku.



Články k tématu Výsledky testování BEBELO® kojeneckého a batolecího mléka

  • Těhotenská cukrovka

    Těhotenská cukrovka

    · 4 minuty čtení
    Nepříjemný test po 24. týdnu těhotenství a spousta mýtů kolem, to je těhotenská cukrovka. Co přesně ji způsobuje, jaké k ní máte předpoklady a jak vám může změnit těhotenství, se dozvíte v novém článku. 
  • Přehledné informace k očkování dětí

    Přehledné informace k očkování dětí

    · 7 minut čtení
    Která očkování jsou u dětí povinná a která si můžete zvolit? Kdy očkování začíná, co je potřeba vědět předem a na co se připravit po očkování? Přehledné informace o očkování dětí včetně očkovací tabulky vám přinášíme v našem článku.
  • Mastitida neboli zánět mléčných žláz

    Mastitida neboli zánět mléčných žláz

    · 6 minut čtení
    Bolavá prsa a horečky. Zánět mléčných žláz je onemocnění, které může při neléčení znemožnit další kojení dítěte a v extrémních případech končí na operačním sále. Proč a jak zánět v prsu vzniká , jak se mu dá předcházet, jak jej rozpoznat a jak ho řešit, píše Dr. Max BABY.