Avokádová pomazánka s fazolemi

Avokádo je fascinující potravina. Má v sobě tolik procent tuku, jako třeba máslo, přitom se však jedná o „zdravé“ tuky a lze jej tak do diabetické diety doporučit. Vyzkoušejte avokádo v kombinaci s fazolemi.

avokádová pomazánka s fazolemi

Avokádová pomazánka s fazolemi

⏳ Doba přípravy: 15 min

Ingredience na 4 porce:
✔️ 150 g avokáda
✔️ 150 g bílých fazolí (uvařených nebo konzervovaných)
✔️ 50 g červené papriky
✔️ 5 ml citronové šťávy
✔️ 5 ml olivového oleje
✔️ 2 g česneku
✔️ Sůl, pepř

Postup přípravy:
Fazole si předem uvaříme a necháme vychladnout, pro rychlejší přípravu použijeme fazole z konzervy. Fazole rozmixujeme společně s avokádem, přidáme citronovou šťávu, malé množství česneku a dochutíme solí a pepřem. Do rozmixované pomazánky přidáme najemno nakrájenou papriku a můžeme přidat i nakrájené kousky avokáda. Podáváme na celozrnném pečivu a můžeme dozdobit například granátovým jablkem a bylinkami.
 
Nutriční hodnoty na 1 porci:
530 kJ, 10 g sacharidů, 4 g bílkovin, 8 g tuků, 4,6 g vlákniny, 1 g cukrů, 1,4 g nasycených mastných kyselin, 0,5 g soli
 
Přejeme dobrou chuť!

DALŠÍ ČLÁNKY

Sledujte nás na facebooku