Celozrnná švestková bublanina s makovou drobenkou

U klasické buchty s drobenkou by si nejspíš diabetik mohl tak ochutnat na lžičku. V naší variantě drobenkové buchty si ale klidně dva, tři kousky můžete ke kávě dát, samozřejmě záleží na vašem aktuálním zdravotním stavu.

Celozrnná švestková bublanina s makovou drobenkou

Celozrnná švestková bublanina s makovou drobenkou

Doba přípravy: 60 min

Ingredience na 16 porcí:

Těsto:
✔️ 
230 g špaldové celozrnné mouky
✔️ 50 g cukru (lze nahradit sladidlem)
✔️ 2 vejce
✔️ 170 ml polotučného mléka
✔️ 40 ml řepkového oleje
✔️ 8 g kypřicího prášku
✔️ 400 g švestek

Drobenka:
✔️ 
30 g másla
✔️ 30 g špaldové celozrnné mouky
✔️ 20 g ovesných vloček
✔️ 10 g máku
✔️ 15 g cukru (lze nahradit sladidlem, třeba čekankovým sirupem)

Množství ingrediencí odpovídá menšímu pekáčku.

Postup přípravy:

Mouku smícháme s kypřícím práškem a cukrem (nebo sladidlem). V jiné míse si promícháme vejce, olej a mléko. Obě směsi promícháme dohromady a vytvoříme lité těsto. V případě potřeby zahustíme moukou nebo naopak zředíme mlékem. Pekáček si vymažeme a vysypeme a vlijeme těsto. Těsto poklademe vypeckovanými přepůlenými švestkami.
Drobenku připravíme z vloček, máku, másla, cukru (nebo sladidla) a celozrnné mouky. Hotovou drobenkou posypeme koláč a pečeme při 170 stupních cca 40 minut.

Nutriční hodnoty na 1 porci:
590 kJ, 19 g sacharidů, 4 g bílkovin, 5 g tuků, 2,3 g vlákniny, 7 g cukrů, 1,5 g nasycených mastných kyselin, 0,1 g soli
 
Přejeme dobrou chuť!

DALŠÍ ČLÁNKY

Sledujte nás na facebooku