Celozrnné špagety s mrkvovým ragú, ricottou a pistáciemi

Špagety s pěkně vláčnou sýrovou omáčkou mají obvykle glykemický index až do nebes. My jsme pro vás připravili variaci italského receptu, po které nebudete potřebovat první pomoc.

Celozrnné-špagety

Celozrnné špagety s mrkvovým ragú, ricottou a pistáciemi

Doba přípravy: 35 minut

Ingredience na 3 porce:

✔️ 160 g celozrnných špaget

✔️ 600 g mrkve

✔️ 120 g cibule

✔️ 120 g ricotty

✔️ 120 ml bílého vína

✔️ 100 g rajčatového pyré

✔️ 20 g česneku

✔️ 12 ml řepkového oleje

✔️ 25 g pistácií

✔️ 20 g parmezánu

✔️ sůl

✔️ rozmarýn

✔️ bobkový list

✔️ pepř

✔️ citronová šťáva 

Postup přípravy:

Cibuli a česnek orestujeme na řepkovém oleji dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájenou mrkev, bobkový list, rozmarýn a vše zprudka orestujeme, po chvíli zalijeme bílým vínem. Víno necháme odpařit, přidáme sekaná rajčata nebo rajčatové pyré, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Na závěr dochutíme dle potřeby solí a citronovou šťávou, lehce vmícháme ricottu a necháme prohřát. Špagety uvaříme podle návodu a vše společně promícháme. Před podáváním posypeme sekanými pistáciemi a strouhaným parmezánem.


Nutriční hodnoty na 1 porci:

2030 kJ, 68 g sacharidů, 17 g bílkovin, 15 g tuků, 11 g vlákniny, 18 g cukrů, 5 g nasycených mastných kyselin, 1,5 g soli

 

Přejeme dobrou chuť!

DALŠÍ ČLÁNKY

Sledujte nás na facebooku