Čokoládové pusinky
15. 8. 2022
· 2 minuty čtení
Je libo sladký polibek po obědě? Mrkněte na náš recept na jednoduché a lehké čokoládové pusinky, kterými potěšíte nejen sami sebe, ale určitě i každou rozmlsanou návštěvu.
Postup přípravy:
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme trochu vychladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Nemusíme rozmíchat úplně, pusinky mohou zůstat žíhané. Ze směsi tvarujeme pomocí cukrářského sáčku nebo lžičkou pusinky a pečeme při 100 °C cca 30 minut. Troubu vypneme a pusinky ještě necháme v troubě dosušit.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na porci (1 ks = cca 2 g):
40 kJ, 1 g sacharidů, 0,3 g bílkovin, 0,5 g tuků, 0,2 g vlákniny, 0,9 g cukrů, 0,3 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli
Články k tématu Čokoládové pusinky
Diabetes – doporučené a rizikové potraviny
· 5 minut čteníMnoho lidí si myslí, že diabetici musí ze svého jídelníčku zcela vyloučit sacharidy. Není ale cukr jako cukr. Které typy sacharidů tedy při cukrovce omezit či úplně vynechat a kterých se naopak bát nemusíte? A jak celkově upravit diabetický jídelníček?Batátové kari s červenou čočkou
· 2 minuty čteníSladké brambory alias batáty dnes běžně koupíte v obchodech a díky svému všestrannému použití se stávají oblíbenou alternativou „obyčejných“ brambor. Vyzkoušejte je na indický způsob s kari a červenou čočkou.Rýžové placičky s tuňákem a olivami
· 1 minuta čteníNaše rýžové placky s tuňákem a olivami potěší každého, kdo hledá lehký, jednoduchý a osvěžující oběd nebo svačinu. Pohladíte své chuťové pohárky a přitom vám z nich nebude těžko, navíc tak můžete výborně spotřebovat zbytky uvařené rýže.