Čokoládové pusinky

Je libo sladký polibek po obědě? Mrkněte na náš recept na jednoduché a lehké čokoládové pusinky, kterými potěšíte nejen sami sebe, ale určitě i každou rozmlsanou návštěvu.

Čokoládové pusinky

Čokoládové pusinky

Doba přípravy: 120 minut

Ingredience na 40 porcí:

✔️ 70 g bílků
✔️ 70 g hořké čokolády (50%)

Postup přípravy:

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme trochu vychladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Nemusíme rozmíchat úplně, pusinky mohou zůstat žíhané. Ze směsi tvarujeme pomocí cukrářského sáčku nebo lžičkou pusinky a pečeme při 100 °C cca 30 minut. Troubu vypneme a pusinky ještě necháme v troubě dosušit.


Nutriční hodnoty na porci (1 ks = cca 2 g):
40 kJ, 1 g sacharidů, 0,3 g bílkovin, 0,5 g tuků, 0,2 g vlákniny, 0,9 g cukrů, 0,3 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli

 

Přejeme dobrou chuť!

DALŠÍ ČLÁNKY

Sledujte nás na facebooku