Crumble s lesním ovocem

Crumble je anglický kulinářský termín pro nám v Česku důvěrně známou drobenku. Tento recept se od drobenkového koláče ovšem trošku vzdaluje. Každá porce se peče samostatně v dezertní zapékací mističce a klasické těsto zde nenajdete. Přesto je crumble rece

crumble-s-lesnim-ovocem

Crumble s lesním ovocem

Doba přípravy: 40 min

Ingredience na 4 porcí:

Ovoce

✔️ 140 g malin

✔️ 140 g borůvek

✔️ 8 ml rumu

Posypka / Drobenka

✔️ 60 g ovesných vloček

✔️ 20 g celozrnné špaldové mouky

✔️ 20 g nesolených mandlí

✔️ 20 g Flory Gold (nebo másla)

✔️ 10 g hnědého třtinového cukru (nebo sladidla)

K podávání

✔️ 140 g bílého řeckého jogurtu 0%

Postup přípravy:

Lesní ovoce promícháme s rumem nebo mandlovým likérem, případně lehounce osladíme. Ovoce rozdělíme do zapékacích mističek. Na posypku smícháme vločky, ořechové lupínky (nebo pokrájené ořechy), celozrnnou mouku, cukr (lze nahradit sladidlem) a rostlinný tuk vhodný k tepelné úpravě (např. Flora Gold) nebo máslo. Připravenou směsí posypeme ovoce a dáme zapéct cca 25–30 minut. Podáváme s řeckým jogurtem nebo tvarohem.

 

Nutriční hodnoty na porci:

850 kJ, 25 g sacharidů, 8 g bílkovin, 8 g tuků, 6,3 g vlákniny, 8 g cukrů, 1,5 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli

 

Přejeme dobrou chuť!

 

DALŠÍ ČLÁNKY

Sledujte nás na facebooku