Hovězí s dýní a batáty z jednoho hrnce

Další skvělý recept a ingredience jsou samé dobroty! Hovězí, typicky podzimní dýně a sladké brambory – batáty.

hovězí s dýní a batáty

Hovězí s dýní a batáty z jednoho hrnce

Doba přípravy: 180 min

Ingredience na 4 porce:

✔️500 g hovězího zadního

✔️600 g batátů

✔️500 g dýně

✔️300 g cibule

✔️250 g mrkve

✔️160 g celeru

✔️150 ml červeného vína

✔️100 g rajčatového protlaku

✔️15 ml řepkového oleje

✔️15 g česneku

✔️sůl

✔️rozmarýn

✔️jalovec

✔️bobkový list

✔️černý pepř


Postup přípravy:

Připravíme si hrnec, který můžeme vložit i do trouby. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje, po chvíli přidáme i na kostky nakrájenou mrkev a celer. Přidáme koření – jalovec, bobkový list, černý pepř a větvičku rozmarýnu. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a na kostky nakrájené maso. Krátce opečeme, aby se maso zatáhlo, osolíme, přidáme protlak a podlijeme červeným vínem. Víno necháme krátce odpařit, přilijeme ještě trochu vody nebo vývaru, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Po hodině pečení přidáme na kostky nakrájené batáty a dále přiklopené pečeme. Po dalších cca 30 minutách pečení přidáme na kostky nakrájenou dýni (dýni hokkaido není třeba loupat) a pečeme ještě dalších 30 minut nebo déle, dokud není maso měkké. Doba pečení závisí na konkrétní troubě a velikosti kousků masa.

 

Nutriční hodnoty na 1 porci:

1970 kJ, 58 g sacharidů, 32 g bílkovin, 11 g tuků, 12 g vlákniny, 25 g cukru, 3,5 g nasycených mastných kyselin, 1 g soli

 

Přejeme dobrou chuť!

DALŠÍ ČLÁNKY

Sledujte nás na facebooku