Jablečné skořicové bochánky

8. 7. 2022 · 2 minuty čtení

Vyzkoušejte s námi tyto lehké bochánky se základem z ovesných vloček, které mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitamínů B1, B6 a E a minerálních látek – železa, vápníku a fosforu.



Jablečné skořicové bochánky

Jablečné skořicové bochánky

⏳ Doba přípravy: 40 minut

Ingredience (na 20 menších kusů):

✔️100 g jablka

✔️90 g ovesných vloček

✔️40 g vlašských ořechů

✔️15 g čekankového sirupu

✔️10 g rozinek

✔️skořice


Postup přípravy:

Rozinky předem namočíme (do vody nebo rumu) a necháme nabobtnat. Jablko oloupeme a nastrouháme. Vločky a ořechy rozmixujeme a promícháme se skořicí. Přidáme nastrouhané jablko, čekankový sirup a pokrájené nebo rozmixované rozinky. Připravíme těsto, ze kterého tvarujeme bochánky, dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 170 °C cca 30 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Nutriční hodnoty na menší kus:

150 kJ, 4 g sacharidů, 1 g bílkovin, 1,5 g tuků, 1,3 g vlákniny, 1 g cukru, 0,3 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli


    Články k tématu Jablečné skořicové bochánky

    • Mnoho lidí si myslí, že diabetici musí ze svého jídelníčku zcela vyloučit sacharidy. Není ale cukr jako cukr. Které typy sacharidů tedy při cukrovce omezit či úplně vynechat a kterých se naopak bát nemusíte? A jak celkově upravit diabetický jídelníček?
    • Batátové kari s červenou čočkou

      Batátové kari s červenou čočkou

      · 2 minuty čtení
      Sladké brambory alias batáty dnes běžně koupíte v obchodech a díky svému všestrannému použití se stávají oblíbenou alternativou „obyčejných“ brambor. Vyzkoušejte je na indický způsob s kari a červenou čočkou.
    • Rýžové placičky s tuňákem a olivami

      Rýžové placičky s tuňákem a olivami

      · 1 minuta čtení
      Naše rýžové placky s tuňákem a olivami potěší každého, kdo hledá lehký, jednoduchý a osvěžující oběd nebo svačinu. Pohladíte své chuťové pohárky a přitom vám z nich nebude těžko, navíc tak můžete výborně spotřebovat zbytky uvařené rýže.