Jablečné skořicové bochánky

Vyzkoušejte s námi tyto lehké bochánky se základem z ovesných vloček, které mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitamínů B1, B6 a E a minerálních látek – železa, vápníku a fosforu.

jablečné skořicové bochánky

Jablečné skořicové bochánky

Doba přípravy: 40 minut

Ingredience (na 20 menších kusů):

✔️100 g jablka

✔️90 g ovesných vloček

✔️40 g vlašských ořechů

✔️15 g čekankového sirupu

✔️10 g rozinek

✔️skořice


Postup přípravy:

Rozinky předem namočíme (do vody nebo rumu) a necháme nabobtnat. Jablko oloupeme a nastrouháme. Vločky a ořechy rozmixujeme a promícháme se skořicí. Přidáme nastrouhané jablko, čekankový sirup a pokrájené nebo rozmixované rozinky. Připravíme těsto, ze kterého tvarujeme bochánky, dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 170 °C cca 30 minut.


Nutriční hodnoty na menší kus:

150 kJ, 4 g sacharidů, 1 g bílkovin, 1,5 g tuků, 1,3 g vlákniny, 1 g cukru, 0,3 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli

 

Přejeme dobrou chuť!

DALŠÍ ČLÁNKY

Sledujte nás na facebooku