Jehněčí ragú se zeleninou
Jehněčí je sice doménou zemí, kde je chov ovcí častější než v Česku, ale určitě si ho čas od času dejte. Když se dobře připraví, je nepřekonatelné. Aromatické maso vyniká v kombinaci se zeleninou a zdaleka ne jen kořenovou.
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Pak přidáme na kostky nakrájené jehněčí, osolíme, opepříme, přidáme nadrcený česnek, jalovec, bobkový list, rozmarýn a vše orestujeme. Zalijeme vodou a necháme dusit cca 60 minut. Poté přidáme na větší kousky nakrájená rajčata, papriku a brokolici, dusíme ještě cca 20 min. Na závěr dochutíme dle potřeby solí a necháme ideálně do druhého dne v lednici odležet. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na 1 porci (bez přílohy):
1280 kJ, 18 g sacharidů, 31 g bílkovin, 12 g tuků, 5 g vlákniny, 8,5 g cukrů, 3,8 g nasycených mastných kyselin, 1 g soli
Články k tématu Jehněčí ragú se zeleninou
Hráškové krokety se sýrem
· 1 minuta čteníZelený hrášek je nejen výborným zdrojem bílkovin a vitaminu C, ale navíc má přirozeně nasládlou chuť a na talíři krásně vypadá. A když ho smícháte s trochou sýra a rýže, výsledným kroketám odolá málokterý mlsoun.Mangovo-banánová zmrzlina
· 2 minuty čteníBanán a mango sice nejsou úplně na vítězných příčkách hitparády o nejnižší glykemický index, ale zase obsahují slušné množství vlákniny, která zpomaluje vstřebávání cukrů.Ořechové kuličky z cizrny
· 2 minuty čteníOslaďte si trochu život, náš tip na další dobrotu se vám bude do pusy kutálet skoro sám. Kuličky z nízkosacharidového cizrnového těsta a ořechů jistě u odpolední kávy potěší všechny mlsouny.