Jehněčí ragú se zeleninou

Jehněčí je sice doménou zemí, kde je chov ovcí častější než v Česku, ale určitě si ho čas od času dejte. Když se dobře připraví, je nepřekonatelné. Aromatické maso vyniká v kombinaci se zeleninou a zdaleka ne jen kořenovou.

Jehněčí ragú se zeleninou

Jehněčí ragú se zeleninou

⏳ Doba přípravy: 100 min

Ingredience na 4 porce:

✔️ 550 g jehněčí kýty
✔️ 400 g papriky
✔️ 300 g rajčat
✔️ 200 g cibule
✔️ 200 g brokolice
✔️ 20 g česneku
✔️ 16 ml řepkového oleje
✔️ Sůl, bobkový list, jalovec, černý pepř, rozmarýn

Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Pak přidáme na kostky nakrájené jehněčí, osolíme, opepříme, přidáme nadrcený česnek, jalovec, bobkový list, rozmarýn a vše orestujeme. Zalijeme vodou a necháme dusit cca 60 minut. Poté přidáme na větší kousky nakrájená rajčata, papriku a brokolici, dusíme ještě cca 20 min. Na závěr dochutíme dle potřeby solí a necháme ideálně do druhého dne v lednici odležet. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.
 
Nutriční hodnoty na 1 porci (bez přílohy):
1280 kJ, 18 g sacharidů, 31 g bílkovin, 12 g tuků, 5 g vlákniny, 8,5 g cukrů, 3,8 g nasycených mastných kyselin, 1 g soli

 
Přejeme dobrou chuť!

DALŠÍ ČLÁNKY

Sledujte nás na facebooku