Kešu kuličky s lyofilizovanými jahodami

Zaujalo vás slovo „lyofilizované“? To znamená sušené mrazem, jahody si tak zachovávají svou chuť. Dnes už lyofilizované jahody najdete v každém větším supermarketu nebo objednáte přes internet.

kešu kuličky

Kešu kuličky s lyofilizovanými jahodami

Doba přípravy: 25 minut

Ingredience na 20 kuliček:

✔️ 70 g ovesných vloček
✔️ 70 g kešu
✔️ 50 g skyru
✔️ 15 g čekankového sirupu
✔️ 15 g lyofilizovaných jahod

Postup přípravy:

Vločky a kešu rozmixujeme najemno. Lyofilizované jahody také rozmixujeme, měly být ale rozmixované více nahrubo. Část jahod si necháme stranou na obalení kuliček. Z kešu, vloček, jahod, skyru a čekankového sirupu si vypracujeme těsto a necháme chvíli v lednici ztuhnout. Poté z těsta tvarujeme kuličky, které obalíme ve zbylých lyofylizovaných jahodách. Kuličky můžeme trochu navlhčit (vodou nebo rumem), aby jahody na kuličkách držely. Kuličky skladujeme v lednici a sníme během pár dní.

Množství ingrediencí odpovídá cca 20 kuličkám, 1 porce=1 kulička.

Nutriční hodnoty na 1 porci:
160 kJ, 4 g sacharidů, 1 g bílkovin, 2 g tuků, 1,2 g vlákniny, 0,8 g cukrů, 0,4 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli

 

Přejeme dobrou chuť!

DALŠÍ ČLÁNKY

Sledujte nás na facebooku