Krůtí burger se sýrem a zeleninou

Překvapte rodinu a přátele novým receptem na grilování! Masovou směs si připravte předem a nechte ji několik hodin zrát v lednici a zbytek burgeru už připravte svým hostům přímo před očima.

Krůtí burger se sýrem a zeleninou

Krůtí burger se sýrem a zeleninou

⏳ Doba přípravy: 20 min

Ingredience na 2 porce:

✔️ 250 g krůtích prsou
✔️ 30 g jarní cibulky
✔️ 30 g ajvaru nebo rajčatového pyré
✔️ 8 g hořčice
✔️ 2 celozrnné housky
✔️ 40 g 30% eidamu
✔️ 8 ml řepkového oleje
✔️ 300 g rajčat
✔️ 100 g ledového salátu
✔️ sůl, pepř 
 

Postup přípravy:
Krůtí maso nameleme, přidáme najemno nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku, lžíci hořčice, sůl a pepř, vše promícháme a vytvarujeme burgery. Ty poté opečeme z obou stran na grilu nebo pánvi na troše oleje. Po prvním otočení přidáme na maso plátek sýra a necháme roztéct. Rozkrojené pečivo můžeme také opéct na pánvi nebo grilu, v ideálním případě si upečeme vlastní celozrnné housky, ale pro rychlejší přípravu lze použít i kupované pečivo. Housku potřeme ajvarem (pokud nemáme ajvar, tak použijeme rajčatové pyré), přidáme hotové maso, nakrájené rajče, listy ledového nebo jiného salátu a přiklopíme. Ze zbylé zeleniny si připravíme salát (můžeme ho zakápnout olivovým olejem a citronovou šťávou).


Nutriční hodnoty na 1 porci: 1700 kJ
Z toho 33 g sacharidů, 42 g bílkovin, 11 g tuků, 5 g vlákniny, 8 g cukrů, 3 g nasycených mastných kyselin, 1 g soli


Přejeme dobrou chuť!

 

DALŠÍ ČLÁNKY

Sledujte nás na facebooku