Nutella z tvarohu

Pravé lískooříškové čokoládové krémy jsou pro diabetika něco jako jízdenka na hyperglykemii. Když si ale dáte tu práci a trošku recept „poladíte“, klidně si jednou za čas můžete k snídani dopřát celozrnné pečivo s „nutellou“.

nutella z tvarohu

Nutella z tvarohu

Doba přípravy: 10 minut

Ingredience na 10 porcí:

✔️ 50 g hořké (70%) čokolády
✔️ 50 g lískoořechového „másla“
✔️ 150 g měkkého tvarohu
 
Postup přípravy:

Čokoládu necháme rozpustit na vodní lázni a necháme lehce zchladnout. Poté do ní vmícháme tvaroh a ořechové máslo. Dle chuti můžeme přidat i další ingredience - například nadrcené oříšky, kokos, vanilku nebo lyofilizované maliny či jiné ovoce. Důkladně promícháme a dáme do lednice.

TIP: Ozdobte si porci čerstvým si mrazem sušeným lesním ovocem, které doplní vlákninu za minimálního obsahu cukru.


Nutriční hodnoty na 1 porci:
290 kJ, 2,5 g sacharidů, 3 g bílkovin, 5 g tuků, 1,2 g vlákniny, 2,1 g cukrů, 1,5 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli
 
Dobrou chuť!

DALŠÍ ČLÁNKY

Sledujte nás na facebooku