Ořechové kuličky z cizrny

Oslaďte si trochu život, náš tip na další dobrotu se vám bude do pusy kutálet skoro sám. Kuličky z nízkosacharidového cizrnového těsta a ořechů jistě u odpolední kávy potěší všechny mlsouny.

orechove-kulicky

Ořechové kuličky z cizrny

⏳ Doba přípravy: 25 min

Ingredience na 30 porcí:

✔️ 140 g cizrny (uvařené nebo sterilované)

✔️ 100 g lískových ořechů

✔️ 40 g ovesných vloček

✔️ 20 g čekankového sirupu (nebo medu)

✔️ 4 g moučkového cukru

✔️ skořice

Postup přípravy:

Vločky a ořechy nameleme (část ořechů – cca 30 g si necháme v kuse). Cizrnu rozmixujeme dohladka. Přidáme mleté vločky a cca 2 třetiny mletých ořechů (zbytek si necháme na obalení). Přidáme čekankový sirup, skořici a vypracujeme těsto. Podle potřeby zředíme trochou vody nebo rumu, aby se nám s těstem dobře pracovalo. Z těsta tvarujeme kuličky a doprostřed zabalíme lískový ořech. Kuličky obalíme ve zbylých namletých oříšcích.

TIP: Těsto je poměrně málo sladké, proto je vhodné mleté ořechy, ve kterých kuličky obalujeme, smíchat s troškou moučkového cukru. Posyp se k našim chuťovým pohárkům dostane jako první a celé kuličky tak budou působit více sladce, i když je množství cukru minimální.

 

Nutriční hodnoty na porci (1 kulička = cca 10 g):

140 kJ, 2 g sacharidů, 1 g bílkovin, 2 g tuků, 1,1 g vlákniny, 0,5 g cukrů, 0,2 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli

 

Přejeme dobrou chuť!

DALŠÍ ČLÁNKY

Sledujte nás na facebooku