Ovesná galetka s tvarohem a meruňkami

V Česku se rodinné recepty na meruňkové buchty na plech dědí jako rodinné stříbro z generace na generaci. Jenže obvykle takové lahůdky nejsou příliš vhodné pro diabetickou stravu. Rodinný recept určitě uschovejte a jednou předejte dceři nebo vnučce.

ovesna-galetka

Ovesná galetka s tvarohem a meruňkami

Doba přípravy: 50 min

Ingredience na 12 porcí:

Těsto:
✔️ 250 g ovesných vloček
✔️ 50 g másla
✔️ 30 g čekankového sirupu
✔️ 40 g bílého polotučného jogurtu

Náplň:
✔️ 180 g nízkotučného tvarohu
✔️ 1 malé vejce
✔️ 10 g cukru
✔️ 5 ml rumu
✔️ 500 g meruněk
✔️ 10 g mandlových plátků

Postup přípravy:
Ovesné vločky rozemeleme na mouku, přidáme změklé máslo, čekankový sirup a jogurt. Vypracujeme ručně těsto a dáme na chvíli do lednice odpočinout. Těsto vyválíme na pečicím papíře do tvaru kruhu (těsto se trochu trhá, tak je záhodno pracovat opatrně). Z uvedeného množství připravíme dvě menší galetky. Na náplň si smícháme tvaroh s vejcem, trochou cukru a rumu. Připravenou náplní potřeme prostředek těsta (okraje necháme volné), na tvaroh poklademe nakrájené vypeckované meruňky a posypeme mandlovými plátky. Okraje těsta přehneme do středu a pečeme na pečicím papíře při 180 stupních dozlatova (cca 20–30 minut).


Nutriční hodnoty na porci:
690 kJ, 20 g sacharidů, 6 g bílkovin, 6 g tuků, 5 g vlákniny, 6 g cukrů, 3 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli

 

Přejeme dobrou chuť!

DALŠÍ ČLÁNKY

Sledujte nás na facebooku