Těstovinový salát s grilovanou zeleninou a uzenou makrelou

V horkých letních večerech nikdo nemá chuť na těžká jídla, studené salátové večeře jsou tak vždy dobrý nápad. U diabetiků je však vždy zapotřebí moudře zvážit poměr zeleniny a těstovin, vždy by mělo být v salátu více zeleniny.

Těstovinový salát s grilovanou zeleninou a uzenou makrelou

Těstovinový salát s grilovanou zeleninou a uzenou makrelou

⏳ Doba přípravy: 25 min

Ingredience na 4 porce:

✔️ 220 g celozrnných těstovin (v suchém stavu)
✔️ 400 g lilku
✔️ 400 g cukety
✔️ 200 g červené cibule
✔️ 200 g žluté papriky
✔️ 200 g červené papriky
✔️ 200 g uzené makrely
✔️ 15 ml olivového oleje
✔️ sůl, petrželka, oregano, tymián, pepř

Postup přípravy:
Celozrnné těstoviny si předem uvaříme a necháme vychladnout, můžeme použít i luštěninové těstoviny, které obsahují méně sacharidů. Zeleninu (červenou cibuli, papriky, cuketu a lilek) očistíme, umyjeme a nakrájíme na větší kousky. Takto připravenou zeleninu opečeme z obou stran nasucho na grilu nebo případně v troubě nebo na teflonové pánvi. Necháme lehce vychladnout, dle potřeby překrájíme na menší kousky a poté zakápneme olivovým olejem, osolíme a ochutíme nasekanými bylinkami (např. oreganem, tymiánem a petrželkou). K zelenině přidáme uvařené těstoviny, promícháme a na závěr přidáme kousky uzené makrely, můžeme přidat i pokrájenou jarní cibulku.

Nutriční hodnoty na 1 porci:
1870 kJ, 56 g sacharidů, 20 g bílkovin, 15 g tuků, 9,3 g vlákniny, 11 g cukrů, 5 g nasycených mastných kyselin, 1 g soli


Přejeme dobrou chuť!

DALŠÍ ČLÁNKY

Sledujte nás na facebooku