Zdravý francouzský toust se skyrem a lesním ovocem

Co přesně dělá z toustu francouzský toust? A jak jde dohromady s tradičním islandským druhem tvarohového jogurtu skyrem? A proč k tomu lesní ovoce? Mnoho otázek a jedna odpověď: Chleba obalovaný ve vajíčku jde s tvarohem a jahodami dohromady přímo skvěle.

Zdravý francouzský toust se skyrem a lesním ovocem

Zdravý francouzský toust se skyrem a lesním ovocem

⏳ Doba přípravy: 10 min

Ingredience na 1 porci:

✔️ 50 g celozrnného toustového chleba
✔️ 1 vejce
✔️ 100 g skyru
✔️ 50 g ostružin
✔️ 50 g jahod
✔️ 3 ml řepkového oleje
✔️ skořice

Postup přípravy:
Vajíčko rozklepneme a rozšleháme, ochutíme skořicí nebo vanilkou. Toustový chléb obalíme ve vajíčku a opečeme z obou stran na pánvi na kapce oleje. Hotové tousty podáváme se skyrem, řeckým jogurtem nebo tvarohem a libovolným ovocem. Před servírováním lze posypat oříšky nebo přidat trochu ořechového másla (počítejte potom ale s vyšší energetickou hodnotou). Pokud vyžadujete sladší chuť, pokapejte čekankovým sirupem.
 
 
Nutriční hodnoty na 1 porci:
1370 kJ, 32 g sacharidů, 25 g bílkovin, 10 g tuků, 6 g vlákniny, 10 g cukrů, 2 g nasycených mastných kyselin, 0,5 g soli
 
 
Přejeme dobrou chuť!

DALŠÍ ČLÁNKY

Sledujte nás na facebooku