Pořádáte menší oslavu, čekáte hosty, nebo jen chcete nějaké zobání k večernímu filmu? Mrkněte na náš tip na zeleninové jednohubky. Tuto jednoduchou, křupavou a osvěžující svačinku zejména v teplých dnech ocení nejen diabetici, ale i vaši všežraví přátelé.
Zeleninové jednohubky
⏳ Doba přípravy: 10 min
Ingredience na 30 porcí:
✔️ 100 g kedlubny
✔️ 80 g salátové okurky
✔️ 60 g ředkviček
✔️ 40 g ricotty
✔️ 30 g lučiny
✔️ 30 g fety
✔️ 15 g černých oliv
✔️ 25 g uzeného lososa
✔️ 15 g schwarzwaldské šunky
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na tenká kolečka (v případě kedlubny čtverečky nebo jiné tvary). Okurku potřeme ricottou a přidáme uzeného lososa, ředkvičku obložíme rozdrobenou fetou a na kolečka nakrájenými olivami, kedlubnu namažeme lučinou a přidáme sušenou šunkou. Kombinace lze libovolně obměňovat a kombinovat.
Nutriční hodnoty na porci: 50 kJ, 0,4 g sacharidů, 0,7 g bílkovin, 0,9 g tuků, 0,1 g vlákniny, 0,2 g cukrů, 0,4 g nasycených mastných kyselin, 0,1 g soli
Přejeme dobrou chuť!